Serbi kërcënon se do të hidhet nga çatia nëse i konfiskohet alkooli / PAMJE


Gjatë ditës së sotme është duke vazhduar aksioni i Doganës së Kosovës, për konfiskimin e alkoolit në fshatin Hoqë e Madhe të komunës së Rahovecit. Banorët serbë në këtë vend kanë kundërshtuar këtë aksion, kundërshtim pati edhe nga familja Petroviq.

Numër i madh i banorëve serbë kanë dalë në rrugët e këtij fshati, ndërsa pjesëtari i familjes Srdan Petroviq në shenjë proteste ka vendosur një shtizë flamuri ndërsa ka kërcënuar se do të hidhet nga çatia e shtëpisë.

Në këtë rast është kërkuar edhe ndërhyrja e Policisë së Kosovës.

Kjo është konfirmuar edhe nga Policia e Kosovës.

Zëdhënësi i policisë për rajonin e Gjakovës, Sheremet Elezaj, ka deklaruar se është duke vazhduar ky aksion.

“Po është duke vazhdu ai aksion, Dogana ka kërkuar asistim për tërheqjen e disa litrave alkool, edhe ai njoftimi i më hershëm, po vazhdon tërheqjen e materialit. Policia po vazhdon me i asistu doganierët. Vazhdimisht qytetarët mblidhen, por për detaje të tjera do të dalim më komunikatë” ,tha Elezaj.

Ndryshe Dogana dje ka sekuestruar 42 mijë litra pije alkooli, pasi është realizuar një kontroll rutinore tek një dyqan ku shiten pije alkoolike në këtë fshat.
“Gjatë kontrollit janë hasur produkte të gatshme me përmbajtje alkooli në sasi prej rreth 42 mijë litra. Personi në fjalë ka vepruar krejtësisht në shpërfillje të rregullimit ligjor dhe ka bërë dëm buxhetit në vlerë prej rreth 38 mijë euro vetëm për pjesën e detyrimeve për stokun e hasur gjatë kontrollit”.

Po ashtu u theksua se ky aktivitet afarist është i paregjistruar dhe nuk i nënshtrohet as kontrolleve sanitare higjienike, e sipas tyre përbën rrezik edhe për shëndetin e konsumatorit


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *