“Pa ardh me na ndërru këtu ne nuk tërhiqemi edhe me pas mundësi. Jemi të fuqishëm moralisht”, flet polici i bllokuar në Jarinjë

Afër 100 pjesëtarë të Policisë së Kosovës kanë mbetur të bllokuar që 11 ditë në dy lokacione në veri të Mitrovicës nga vendosja e barrikadave atje.

Me ushqim të konservuar e pa mundësi për t’u pastruar e ndërruara rrobat këta policë po qëndrojnë si heronj.

Ndërkohë, KFOR-i po heziton të asistoj në ndërrimin e tyre.

Zyrtarët policor në këto dy lokacione të bllokuara po qëndrojnë me moral shumë të lartë, por shëndeti dhe jeta e tyre është e rrezikuar seriozisht për shkak të kushteve të vështira të krijuara nga rrethanat dhe ambienti në të cilin qëndrojnë.

Insajderi ka siguruar deklaratën e një nga policëve që po qëndron atje.

Ai tha se janë mirë pavarësisht disa mungesave.

“Jo nuk jemi ka frikësohemi, pa na ardh ndërrimi me na ndërru këtu ne nuk tërhiqemi edhe me pas mundësi me u tërhekë. Jemi të fuqishëm moralisht” tha shkurt ai.

Sot është dita e 11 që ata nuk po mund të zëvendësohen nga koleget e tyre pasi që rruga është bllokuar si pasojë e vendosjes së barrikadave.

Ata, janë të vendosur në dy lokacione në Leposaviç dhe Jarinje.

Gjendja e tyre është e rëndë por e qëndrueshme. E rëndë sepse është jashtë normales të mbetën në punë pa u zëvendësuar për 11 ditë rresh.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *